Vraag & Antwoord

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan kunt u nog altijd contact met ons opnemen.

Bestellen en levering

Deze kun je mailen of versturen via we-transfer onder vermelding van je ordernummer.

Een op maat gemaakte kleur bestellen is ook mogelijk. Hierbij kun je de kleurcode(s) of kleurnummer(s) mailen onder vermelding van je ordernummer.

Wij streven er naar om binnen 5 tot 6 werkdagen te leveren, indien mogelijk wordt uw bestelling eerder geleverd.
Het gebeurt soms dat er een order bij de post blijft hangen, helaas valt dit volledig buiten onze macht en het kan daardoor soms gebeuren dat uw bestelling 1 á 2 werkdagen later aankomt.
Of erger het pakket is zoek.

Indien u een bestelling voor een bepaalde datum nodig heeft raden wij u altijd aan om ruim een week van tevoren te bestellen om teleurstelling te voorkomen, mocht er dan onverhoopt iets met uw pakketje gebeuren dan hebben wij nog tijd om hier op te anticiperen en u toch nog tijdig van uw achtergrond voorzien.

Op zaterdag en zondag zijn wij gesloten, alle bestellingen die vrijdag na 17:00 uur geplaatst worden zullen maandag in behandeling worden genomen.

De Lux en Premium zijn onder voorbehoud tegen een meerprijs met spoed te bestellen, als u niet thuis bent bij levering is dit helaas voor uw eigen risico.
Houd u er alstublieft rekening mee dat het altijd zo kan zijn dat een spoedachtergrond toch te laat aankomt door een fout bij de verzendmaatschappij, of dat wij door overmacht van bijv. een defecte printer toch niet aan uw verzoek kunnen voldoen.

Uiteraard worden betaalde extra kosten in dit geval aan u terugbetaald.

Vooralsnog adviseren wij u altijd de achtergronden ruim van te voren te bestellen om eventuele stress en teleurstelling te voorkomen.

De Basic achtergrond is helaas niet met spoed leverbaar, dit heeft te maken met het productieproces welke afwijkt met de bovenstaande materialen.

U kunt uw bestelling binnen 8 uur annuleren, wij zijn van 10:00 tot 17:00 bereikbaar, alle berichten na die tijd worden de volgende dag pas gelezen, houdt daar rekening mee met annuleren. Aangezien wij een geautomatiseerde site hebben is het na 8 uur niet meer mogelijk te annuleren omdat uw order dan reeds is opgenomen in het printproces.

De Lux en Premium achtergronden worden op een rol geleverd en de Basic wordt opgevouwen in een pakket geleverd.

Wij streven ernaar uw bestelling uiterlijk binnen 5 tot 6 werkdagen bij u thuis af te leveren.

Om een cadeaubon te bestellen kunt u naar de pagina Cadeaubon gaan. U kunt hier geheel naar eigen invulling een bedrag en persoonlijke boodschap invoeren. Wilt u de bon rechtstreeks naar de ontvanger sturen dan vult u zijn of haar email adres in. Wilt u de bon liever zelf uitprinten dan kunt u ervoor kiezen deze naar uw eigen email adres te verzenden.

Het kan zijn dat de email in uw spambox is binnengekomen. Controleer a.u.b. uw spambox. U kunt ook contact met ons opnemen op: info@fotoachtergronden.nl 

Wij streven ernaar alle achtergronden qua kleur precies zo te printen als zichtbaar op uw beeldscherm, echter er kan altijd een klein kleurverschil tussen de afbeeldingen en de achtergronden zitten.

Retourneren

Indien uw product beschadigd aankomt kunt u ons bellen of mailen, wij zorgen dan dat er een nieuw product geleverd wordt.
Dit dient direct na ontvangst van uw pakket en uiterlijk binnen 5 werkdagen na levering bekend te zijn bij ons.

Helaas is dit niet mogelijk, gezien wij onze producten uitsluitend op bestelling maken, is het niet mogelijk om een product te retourneren.

Product en algemene vragen

Weet je niet welke grootte van de fotoachtergrond je het beste kan bestellen voor wat jij wilt fotograferen?
Kijk dan hieronder voor onze suggesties!
 
Food fotografie: Tot 125×125
Newborn fotografie: Van 125 x125 tot 150×150
Sitter fotografie: 175×175 en 175×200
Kinderen die staan en lopen: 200x200cm
Gezinnen en volwassenen: minimaal 225 hoog en advies is 250 breed 

Momenteel hebben wij nog geen ophangsysteem, wij zijn hard bezig om dit te realiseren, voor updates kunt u ons op Facebook en Instagram volgen.

Momenteel hebben wij nog geen showroom, wij zijn hard bezig om dit mogelijk te realiseren, voor updates kunt u ons op Facebook en Instagram volgen.
Tevens organiseren wij jaarlijks een beurs, hier kunt u live kennis maken met ons product.

U kunt de achtergronden het best op de buis rollen waarop ze zijn geleverd, hiermee verlengt u de levensduur van uw achtergrond aanzienlijk.
Tevens kunt u hiervoor een aluminium of PVC buis gebruiken.

Let er hierbij alstublieft op dat u de eventuele tunnelzoom altijd als laatste op rolt!

Onze Lux en Premium achtergronden zijn zeer geschikt voor cake smashes, deze kunnen na afloop met een doekje en een sopje worden schoongemaakt, uit ervaring neemt dit geen kleur op.
Het blijft wel altijd op eigen risico.

Door de opnemende structuur is de Basic hiervoor niet geschikt.

Wij adviseren u om de achtergrond 24 uur op te hangen of strak op een ronde buis te rollen desgewenst kunt u hem op lage temperatuur strijken (op eigen risico) de kreukels zullen er vanzelf uit gaan.

De plint die u bij sommige fotografen onderaan de achtergrond ziet is veelal een plint welke u bij de bouwmarkt kunt kopen, deze wordt tegen de achtergrond aangezet, achter de achtergrond zou u een steun kunnen zetten, of de plint met klemmen vast kunnen klemmen aan de achtergrond.

Een tunnelzoom is een tunnel die we boven in de achtergrond stikken zodat u makkelijk een (Statief)buis hier doorheen kunt schuiven. Standaar is de zoom 6 cm hoog, indien u een hogere zoom wenst kunt u dit aangeven bij de opmerkingen.

Ja zeker! Wij krijgen geen genoeg van jullie foto’s en vinden het geweldig om deze te plaatsen op social media.

Wij taggen altijd de fotograaf in onze post!

Mail je foto naar info@fotoachtergronden.nl en tag ons in je story met onze achtergrond!

Ons LUX materiaal is het meest bestelde materiaal.

Een eigen bestand aanleveren kost niet meer geld. Standaard checken wij ook altijd jouw bestand alvorens te printen.

Ja dit klopt! Onze Zwart-Wit achtergrond is aan de ene kant zwart en aan de andere kant wit. Als de achtergrond volledig zwart zou zijn, zou het te veel glimmen. Nu is de achtergrond 100% mat. Als je een goede mat zwarte achtergrond zoekt is deze dus zeker geschikt.

Bij het frezen wordt er een handvat uit het Board gefreesd en de hoeken worden rond gefreesd. Dit kan het gebruik en verplaatsen van de achtergrond vergemakkelijken en zorgt ervoor dat de hoeken niet scherp zijn.

Bij het frezen wordt er een handvat uit het Board gefreesd en de hoeken worden rond gefreesd. Dit kan het gebruik en verplaatsen van de achtergrond vergemakkelijken en zorgt ervoor dat de hoeken niet scherp zijn.

Board en Board Duo zijn beide hetzelfde materiaal. Het verschil is dat bij Board één kant is bedrukt en bij Board Duo beide kanten.

Een set kan in bijna alle gewenste formaten besteld worden. Wel is het bij de sets belangrijk de lengtemaat groter te houden dan de breedtemaat als u de achtergrond wilt ontvangen zoals deze op de website staat weergegeven. Bijvoorbeeld 200 x 400 cm.

Ja wij kunnen iedere gewenste kleur maken, dit kan door middel van een PMS kleurcode, RALL kleur, CMYK/ RGB Code of Jpg file. U besteld dan als achtergrond “Eigen ontwerp”, nadien mailt u ons de gewenste kleur onder vermelding van het ordernummer. Wij zorgen dan dat de juiste kleur wordt gemaakt. Voorafgaand sturen wij eerst een digitale kleurproef.